Home  -   Favorieten  -   Links  -   Contact  -

    Home

    Stel een vraag

    Stel een liefdesvraag

    Hoe maak je goede keuzes?

    Twijfel: wat doe je er aan?Hoe maak je goede keuzes?
Keuzes maken. De een maakt de keuzes in zijn of haar leven in een split-second, de ander heeft een periode nodig van wikken en wegen. En dan nog is het lastig om een keuze te kunnen maken. Hoe kun je goede keuzes maken?

Allereerst: een gouden methode om altijd en overal snel de juiste keuze te maken bestaat niet. Iedereen die keuzes maakt, gaat weleens de fout in. En dan maakt het niet uit of je lang hebt nagedacht over een keus, of dat je de keuze snel maakt. Niemand neemt in zijn leven altijd de juiste beslissing.

Fout kiezen hoort net zo goed bij het leven als struikelen. Iedereen kan lopen. Je doet het iedere dag zonder erbij na te denken, en toch struikel je zo af en toe.

Een belangrijk hulpmiddel bij het nemen van de juiste beslissing is je gevoel. Dat kleine stemmetje dat binnenin je zit, en dat puur instinctief en gevoelsmatig een voorkeur uitspreekt. Dit stemmetje is misschien klein, maar dat betekent niet dat het geen waarde heeft. Durf te vertrouwen op je gevoel. Een oefening is om een keuze in gedachte te nemen. Hoe voelt dat? Word je er blij van, of geeft het een minder goed gevoel?

Rationele overwegingen zijn ook van belang, maar je kunt lang tobben als je dingen gaat afwegen. Je gedachten kunnen je echt gek maken, omdat er altijd zoveel voor en tegens zijn. Om dat te voorkomen kun je alle voordelen en nadelen op papier zetten. Leg het daarna even weg en ga wat anders doen. Na een tijdje lees je de voor- en nadelen nog eens goed door. Dit kan helpen om je keuze opeens duidelijk te krijgen.

  Ook hier kun je op zoek naar een antwoord op je vragen:

Bij Orakelkaarten.nl vind je een grote verzameling orakels die je gratis online kunt raadplegen:
Runen Orakel
Ja maar kaarten
Godinnen Orakel
Engelen Orakel
I Tjing
Elfen Orakel
Moeder Aarde
Ken Jezelf
Dieren Orakel

Vragen kun je ook stellen bij onze zustersite Tarotweb.nl.
Trek een dagkaart
Trek 3 tarotkaarten
Tarot van de liefde
Mme Lenormand

 
Copyright - Privacybeleid