Home  -   Favorieten  -   Links  -   Contact  -

    Home

    Stel een vraag

    Stel een liefdesvraag

    Hoe maak je goede keuzes?

    Twijfel: wat doe je er aan?Twijfelen: wat doe je eraan?
Wanneer je iemand bent die veel twijfelt en moeite heeft om een beslissing te nemen, dan kan dat je geluk behoorlijk in de weg zitten. Wat is twijfel precies en wat kun je eraan doen?

Twijfelen is afstand nemen tot zekerheden. En daar is niets mis mee. Zie twijfel dus niet als een slechte eigenschap. Ieder mens twijfelt, al zal niet iedereen dat makkelijk toegeven. De vraag is dan ook niet of je twijfelt, maar hoe je daarmee omgaat. Soms kun je door twijfel zo verlamd raken, dat je nergens meer toe komt. Maar twijfel kan ook bewust worden gebruikt worden als een creatieve kracht die je helpt het juiste te doen.

We twijfelen omdat we zeker willen weten dat we de juiste keuze maken, en daar achteraf geen spijt van krijgen. Zo proberen we alle mogelijke keuzes zo veel mogelijk te beredeneren met ons verstand.

Lang niet alle opties zijn echter verstandelijk te beredeneren, waardoor absoluut de twijfel toch zal toeslaan. In de praktijk blijkt namelijk dat onze emotie een heel grote rol speelt bij het maken van achteraf goede keuzes, en vooral emoties zijn vaak lastig te beredeneren.

Een belangrijk hulpmiddel om iets aan twijfel te doen, is meer oog en oor te hebben voor je gevoel. Voelt het goed? Dan is dat de juiste keuze. Voelt het niet goed? Niet doen. Leer (meer) te vertrouwen op je gevoel. Dit kun je doen door een lijstje te maken met goede keuzes die je gemaakt hebt in je leven, die niet te beredeneren waren, maar die je puur op je gevoel gemaakt hebt.

"Ja maar", zul je denken. "Ik heb ook keuzes gemaakt vanuit mijn gevoel die niet goed uitpakten." Dat klopt. En hetzelfde geldt voor keuzes die je rationeel beredeneerd gemaakt hebt. Er is helemaal niemand die nooit eens een foute keuze maakt in zijn leven. Je kunt niet altijd de goede keuze maken. Dat kan niemand, ook jij niet. Leer er dus mee leven dat je soms ook een keuze maakt die niet uitpakt zoals je dat vooraf gedacht had.


  Ook hier kun je op zoek naar een antwoord op je vragen:

Bij Orakelkaarten.nl vind je een grote verzameling orakels die je gratis online kunt raadplegen:
Runen Orakel
Ja maar kaarten
Godinnen Orakel
Engelen Orakel
I Tjing
Elfen Orakel
Moeder Aarde
Ken Jezelf
Dieren Orakel

Vragen kun je ook stellen bij onze zustersite Tarotweb.nl.
Trek een dagkaart
Trek 3 tarotkaarten
Tarot van de liefde
Mme Lenormand

 
Copyright - Privacybeleid